Blogin välitilinpäätös – tuskaa ja onnistumisia Yleinen

Aloitin blogini pitämisen noin 3,5 vuotta sitten. Suurin syy tähän oli halu oppia kirjoittamaan. Kouluissa olin aiemmin vihannut äidinkieltä ja erityisesti kirjoittamista. Yksinkertaisesti en vaan osannut kirjoittaa. En keksinyt ikinä ideoita, mistä kirjoittaa. En osannut kielioppia. Pidin sitä osaltaan jopa turhana.

Vuosien kuluessa tajusin, että ainut tapa oppia kirjoittamaan on yksinkertaisesti kirjoittaa. Blogin myötä päätinkin pakottaa itseni kirjoittamaan aiheista, jotka aidosti kiinnostavat minua. Aiheiden kiinnostavuus ei ole kuitenkaan poistanut sitä seikkaa, ettei kirjoittaminen edelleenkin olisi välillä yhtä tuskaa. Paljon olen mielestäni kuitenkin oppinut. Etenkin mielessäni tiedän, mitä hyvältä blogilta vaaditaan ja minkälainen on hyvä kirjoitus. Tiedän, mitä pitäisi tehdä ja miten, mutta valitettavan useasti siihen se jääkin enkä tee asioita niinkuin niitä ”pitäisi”.

Mielestäni hyvältä blogilta vaaditaan kirjoituksia tasaisin aikavälein ja mieluiten suhteellisen useasti. Kirjoitusten aiheiden pitäisi olla mielenkiintoisia, ajankohtaisia ja oman ”äänen” tulisi olla jotenkin omaperäinen. Tekstin tulisi olla helppolukuista, rakenteen selkeä ja punainen lanka helposti havaittavissa.

Näissä se ongelma onkin. Tieto lisää tuskaa. Helppohan se on huudella aina, että miten asiat pitää tehdä, mutta valitettavan useasti se tekeminen ei olekaan niin helppoa. Tästä päästäänkin kirjoitusteni aiheisiin. Kovin usein on helppo kirjoittaa, miten jotkut asiat pitäisi tehdä tai miten jotkut yritykset tekevät esimerkiksi markkinointia väärin. Onko minulla kuitenkaan aihetta arvostella, jos en itsekään pysty ylläpitämään blogia niinkuin sitä mielestäni pitäisi. Usein yritän armahtaa itseni ja miettiä, että tämän ylläpitäminen tapahtuu vapaa-ajalla. Vapaa-ajalla taas olen välilä mielellään ihan rauhassa tai sitten teen asioita, joista pidän enemmän kuten esimerkiksi luen kirjoja. Onko se kuitenkin vain tekosyy, jonka myötä annan itselleni luvan, ettei minun tarvitse ylläpitää blogia kovin hyvin ja silti voin arvostella muiden yritysten tekemisiä? Tarkkaa vastausta en ole keksinyt. Tuskin tulenkaan.

Työelämään siirtymisen myötä olen miettinyt, jos lopettaisin blogini kirjoittamisen. Töissäkin pitäisi välillä ehtiä kirjoittaa yrityksen sisäistä blogia. Aikaa ei tunnu löytyvän tälle blogille enää tarpeeksi. Enkä ole pystynyt luopumaan häpeästä ja mietin kirjoituksiani liian kauan. Tällä hetkelläkin minulla on lähes kuusi kirjoitusta valmiina, joita en ole vain syystä tai toisesta (uskaltanut) julkaista.
Kirjoittamisen lopettaminen olisi kuitenkin liian helppo päätös. Kaikesta huolimatta tulen jatkamaan kirjoittamista. Aiheet ja lauserakenteet tulevat alkuun pysymään todennäköisesti yhtä epäsekavina kuin tähän astikin, toivottavasti kuitenkin parin vuoden päästä ulkopuolisetkin pystyvät havaitsemaan kehitystä tapahtuneen.


Comments

  1. Älä nyt ihmeessä edes ajattele lopettamista. Kirjoitat hyvin ja mielenkiintoisista aiheista. Esität asiat selkeästi ja ymmärrettävästi. Valitettavasti moni yrityksien markkinoinnista vastaava henkilö ei ole perillä kirjottamistasi aiheista. Heille tekisi hyvää tutustua blogiisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *