Kuinka usein käytämme älypuhelinta päivittäin? Analytiikka / mobiili

Älypuhelimen käytöstä on muodostunut meille niin arkipäivää, ettemme edes kiinnitä huomiota kuinka paljon aikaa vietämme sen parissa ja kuinka usein. Nottingham Trent-yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että ihmiset käyttivät melkein tuplasti enemmän aikaa älypuhelimien parissa, mitä he itse arvioivat. Tarkan tiedon saaminen käyttöajoista ja käytön useudesta on hankalaa, koska mobiilia käytetään niin monta kertaa päivässä ja käyttökerrat ovat todella lyhyitä. Tämän vuoksi onkin paljon helpompi arvioida kuinka paljon katsot televisiota päivittäin kuin paljonko käytät älypuhelinta.

Kuinka usein me sitten käytämme älypuhelimia päivittäin?

– Googlen operatiivisesta toiminnasta vastaavan johtajan Hanna Kiven mukaan kosketamme puhelinta keskimäärin 150 kertaa päivässä.

Techmarkin mukaan ihmiset käyttävät älypuhelimiaan keskimäärin 221 kertaa päivässä ja käyttöaikaa kertyy päivittäin 3 tuntia 16 minuuttia. Tiedot perustuvat kyselytutkimukseen, jossa vuonna 2014 kysyttiin 2,000 vastaajalta (UK) kysymyksiä liittyen heidän älypuhelimen käyttöön.

Nottinghamin Trent yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että käytämme älypuhelinta keskimäärin 85 kertaa päivässä ja noin viiden tunnin ajan. Tutkimuksessa vahvistettiin myös se, että käyttö koostuu useista hyvin lyhyistä käyttökerroista. Yli puolet käyttökerroista olikin alle 30 sekuntia pitkiä.
Tutkimuksessa seurattiin 23 henkilön älypuhelimen käyttöä erillisen sovelluksen avulla, joka tallensi älypuhelimen käyttöä koskevat tiedot ylös. Tässä sovelluksessa oli kuitenkin pieniä ongelmia ja sen vuoksi tuo yhteiskäyttömäärä per päivä (5h) saattaa olla vähän liian korkea, mutta muuten tutkimusmetodina tämä antaa luotettavamman kuvan kännykän käytöstä kuin kyselytutkimukset. Tosin otos koko tässä on melko pieni laajoihin yleistyksiin.

Deloitten selvityksen mukaan vain 16% ihmisistä käyttää älypuhelintaan yli 100 kertaa päivässä ja mediaanikäyttö on noin 25 kertaa päivässä. Pohjana käytettiin vastauksia 3,039 vastaajalta (UK), jotka omistivat älypuhelimen tai heillä oli pääsy älypuhelimeen. Kyseinen havainto perustuu vastaajien omiin arvioihin ja selittää osaltaan sen takia alhaisemmat arvot, mitä Nottinghamin yliopiston tutkimuksessa saatiin. Tämän kyselyn havainto on kuitenkin vahvassa ristiriidassa Techmarkin kyselytutkimuksen tulosten kanssa. graafi älypuhelimen käytöstä

Vuoden 2013 selvityksessään KPCB raportoi, että ihmiset käyttävät puhelintaan keskimäärin noin 150 kertaa päivässä. Tässä ei eritelty onko kyseessä vain älypuhelimet tai ylipäätään keskiarvo kaikista puhelimista. Pohjana heillä oli tässä useampi lähde, joista tärkeimpänä eurooppalaisen puhelinoperaattorin tarjoama tieto.

– Itse olen viimeisten 3 kuukauden aikana seurannut omaa älypuhelimen käyttöäni QualityTime-sovelluksen avulla. Sovelluksen avulla olen huomannut, että käytän älypuhelinta noin 3 tuntia päivittäin ja käyttökertoja kertyy noin 100. Lisäksi päivittäin minulle kertyy varmaan kymmeniä kertoja, jolloin katson puhelinta nopeasti ilman, että avaan edes näyttölukitusta. Lähinnä tarkistan eri sovellusten ilmoitukset (notifications) tai onko niitä tullut. Olenko ehtinyt missata jotain jo sillä aikaa, kun en ole puhelinta käyttänyt. Näitä kertoja sovellus ei kuitenkaan ole laskenut mukaan käyttökertoihin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että älypuhelinta käyttämisen arvioiminen on hankalaa ja se näkyy myös eroina eri tutkimusten/kyselyiden/rapottien välillä. Todennäköisesti käytämme älypuhelinta päivittäin keskimäärin noin 50-150 kertaa. Tiedätkö sinä, kuinka paljon ja usein käytät älypuhelintasi? Suosittelen, että seuraat omaa käyttöäsi myös QualityTime-sovelluksen tai vastaavan avulla.

Alla on tiedot älypuhelimeni käytöstä viikolta 2.

Ruudun avaukset

Näytön avaukseni viikolla 2

Älypuhelimen käyttö

Minun älypuhelimen ja sovellusten käyttö viikolla 2


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *