Yleinen

Kevään suurin projektini on kandin kirjoittaminen. Luonnollisesti tähän minun pitäisi myös eniten saada kohdistettua aikaan (eikä netissä pyörimiseen). Tästä syystä ajattelin kirjoitella tämän etenemisestä myös vähän tännekin..

Aihetta aloin pohtimaan jo viime syksyllä, aluksi mielessäni oli sosiaalinen media tai word-of-mouthin leviäminen Internetissä. Nämä ovat aiheina kuitenkin jo niin suosittuja, että en uskonut löytäväni näihin tarpeeksi mielenkiintoista näkökulmaa. Näiden lisäksi web-analytiikka on kiinnostanut minua jo jonkin aikaa ja mitä mahdollisuuksia se tuo yritykselle markkinoinnin avuksi. Tämän myötä päätin tutustua enemmän aiheeseen, ja lopulliseksi aiheekseni muodostuikin web-analytiikan hyödyntäminen markkinointikampanjan mittaamisessa. Lopullinen kysymyksen asettelu muodostuu varmaan vielä työn edetessä. Näin sain aiheen valittua ja työn ehkä vaikein vaihe on ohi, tai ainakin joidenkin mielestä.

Mutta mitä enemmän olen lukenut web-analytiikasta ja markkinoinnin mittaamisesta, sitä enemmän olen alkanut miettiä, että haukkasinko kuitenkin liian ison palan. Aiheen vaihto helpompaan ja enemmän tutkittuun on käynyt useasti mielessä, mutta luonteeni ei ole antanut periksi, että luovuttaisin. Uskon myös, että tulevaisuudessa markkinoinnin mittaaminen ja verkkoanalytiikka tulevat näyttämään paljon isompaa roolia yrityksissä, kuin mitä ne tällä hetkellä näyttelevät. Tämän myötä tästä voisi olla vielä hyötyä tulevaisuudessakin ja ainakin tutustun erittäin mielenkiintoisiin aiheisiin. 5 viikon päästä on deadline ja riviäkään en oo vielä kirjoittanut, joten pelottavasti näyttää, että viimeisen viikon aikana ei paljon muuta elämää ole.

Ps. Jos tiedät, jotain hyviä tieteellisiä kirjoituksia etenkin verkkoanalytiikasta, niin otan mielelläni apuja ja neuvoja vastaan 😀


Comments

  1. Kannattanee tutustua tähän Kimmo Katajamäen graduun: http://www.tritonia.fi/?d=244&g=abstract&abs=4169

    Allekirjoittanut on ollut mukana parissa kolmessa opinnäytetyössä.

  2. Kiitoksia paljon vihjeestä. Oman koulun tietokannat oon käynyt läpi opinnäytteiden osalta. Valitettavasti muiden koulujen opinnäytteistä ei tunnu löytyvän mitään yhteistä tietokantaa…

  3. Aloittaminen on vaikeinta: Pitäis itse tässä kesän aikana raapasta päähän joku aihe gradulle – syksyllä alkaa sit jo ohjaukset :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *