Tabcon ympyrä kiristyy – Nokia? WeTab? JooJoo? Yleinen

Campaign-lehti  uutisoi tänään, että Nokia on lopettanut yhteistyönsä mainostoimisto Wieden+Kennedyn kanssa. Samalla Nokia on uudelleenjärjestäytynyt, jonka seurauksena on syntynyt kaksi uutta liiketoiminta-aluetta: älylaitteet ja matkapuhelimet. Järjestelyn mukana menivät siis myös mainostoimistokumppanuudet uusiksi.

Kesäkuussa Nokia ilmoitti, että toimisto nimeltä Inferno tulee tekemään 80 miljoonan punnan arvoisen brändikampanjan matkapuhelimille. Älylaitteidein toimistokumppanuudesta ei kuitenkaan ole vuotanut mitään tietoja, että kuka sitä hoitaa. Tämä voisi vihjata vahvasti, että Nokia on valinnut kumppanikseen yrityksen nimeltä 3marketeers, jonka on huhuttu olevan TabCo-kampanjan takana. Silloin tämä olisi heidän ensimmäinen yhteinen kampanjansa.

Liiketoiminta-alueiden uudelleenjärjestelyt viittaavat myös vahvasti siihen, että Nokia on halunnut eriyttää matkapuhelimet ja älylaitteet toisistaan. Näiden tuotteiden kohdalla noudatetaan varmaan siis erilaista markkinointityyliä. Tabcon kampanja ei noudata Nokialle tuttuja kampanjoita, vaan eroaa siitä aika selvästi. Tämän avulla he saisivat tuotua älylaitteet markkinoille uuden nuorekkaamman ja viihdyttävämmän tyylin kautta.

Monet vihjeet viittaavat siihen, että TabCo tulee käyttämään Meego-käyttöjärjestelmää, mutta yritys voi hyvin olla joku muukin, kuin Nokia. Esimerkiksi joku uusi yritys, joka on muodostunut siitä, kun muutama työntekijä on lähtenyt Nokialta pois.
Eräs arvaus on myös, että kyseessä on WeTab. He tulevat käyttämään Meegoa ja kyseessä on Saksalainen yritys, joka selittäisi vähän minkä takia he pitävät niin paljon saksalaisesta oluesta. TabCon twitter-tilin nimi on @WeAreTabCo, joka on siis erittäin lähellä WeTabin nimeä… Wearetabloidcompany. Liian helppoa?

Sekotetaan pakkaa vielä vähän ja tuodaan kolmas vaihtoehto kehiin, eli Future Garage. Heiltä on odotettavissa pian uusi Tabloidi ja kotisivuillaan heillä on sivu missä he ilmoittavat että tuovat uuden sukupolven laitteen markkinoille juuri näihin aikoihin. Lisäksi laitteesta on saatu pieni vuoto, jonka mukaan laite voisi olla juuri samannäköinen kuin eräässä viraalivideossa nähty TabCon laite on.

Miltä kuulostaa? Mielenkiintoista, on että Tabco on pitänyt tänään täyttä hiljaisuutta. Edellisen videon jälkeen he ostivat Twitteristä mainostilaa, jolloin heidän  #ReinventTheWheel-tägi pääsi leviämään ja tämän avulla he saivat syötettyä uudelle videolle ja kotisivuilleen paljon kävijöitä. Lisäksi he vastasivat melkein ympäri 24h erilaisiin kyselyihin ja arvailuihin twitterissä. Uutta blogiviestiä tai vihjeitä odotellessa…

Edit. Jos aihe kiinnostaa, niin lue myös uudemmat kirjoitukseni:
Tabco & 3 marketeers
Viimeiset arvaukset Tabcosta
Tabco = Fusion Garage


Comments

  1. Anonyymi Says: elokuu 9, 2011 at 8:09 pm

    Israel, jota kutsutaan nimeltä land of innovations, joka on todella pieni ja hädin tuskin näkyy Google mapista, jossa yritys nimeltään Emblaze jolla ollut jonkin aikaa erilainen UI (Else). Sneak&Peek -videossa jotain välähdyksiä mitkä kovasti muistuttaa Elseä

  2. Elsen/Emblazen kotisivuilla oleva videokin kyllä viittaa vähän Tabcoon, mutta en silti oikein usko tähän vaihtoehtoon. Uudessa kirjoituksessani käsittelin myös vähän asiaa: http://tapiotuomola.blogspot.com/2011/08/tabco-3-marketeers.html

    Pitää kyllä vielä selvittää paremmin mikä tuo yritys oikein on. Onko tietoa ovatko he aikaisemmin tehneet tablodia? Tai ovatko tehneet vain kännykän/käyttöliittymän?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *